Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia

A A A

Linia telefonică de urgență

   +905416872104  

Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamitați naturale, alte situații excepționale.

La acest numar nu se fac programari și nu se ofera informații de ordin consular.

Noutăţile Ambasadei

27/02/2023 | Noutăți

Întâlnirea oficialilor libanezi cu Ambasadorii din Ankara acreditați pentru Liban

La 24 februarie curent, Ambasadorul Dmitri Croitor a participat la întâlnirea Ministrului afacerilor externe și emigranților al Republicii Libaneze, Abdallah Bouhabib și Ministrului Lucrărilor Publice şi Transporturilor Ali Hamie, aflați în vizita de lucru în Republica Turcia, cu Ambasadorii statelor străine acreditați prin cumul în Republica Libaneză. Evenimentul avut loc la sediul Ambasadei...Read more

24/02/2023 | Noutăți

Participarea la Congresul TOGC-2023 din Istanbul

În perioada 21-22 februarie curent, Ambasadorul Dmitri Croitor s-a aflat într-o vizita de lucru în or. Istanbul, unde a participat la ediția din anul curent a Congresului privind transportul de petrol și gaze TOGC-2023. Din partea Republicii Moldova la evenimentul în cauză au mai participat reprezentanții SA „Moldovagaz”.

Notă: TOGC este un Congres anual cu ușile închise...Read more

24/02/2023 | Noutăți

Discuțiile privind extinderea Acordului de Comerț Liber între Republica Moldova și Republica Turcia

La 17 februarie curent a avut loc cea de-a II-a ședință privind renegocierea concesiilor tarifare în cadrul Acordului de Comerț Liber între Republica Moldova și Republica Turcia. între Republica Moldova și Republica Turcia.

Mai multe informații despre discuțiile avute pot fi găsite accesând pagina oficială a Ministerului Economiei al Republicii Moldova:

...Read more

15/02/2023 | Noutăți

Vizita în provincia Hatay, Turcia, și întâlnirea cu Echipa USAR Moldova

Pe data de 14 februarie 2023, Ambasadorul Dmitri Croitor a vizitat provincia Hatay, care a fost grav afectată de cutremurele recente. Salvatorii moldoveni plecați în misiunea internațională din Turcia pentru salvarea victimelor seismului devastator, anume în această regiune, își continuă nobila misiune de a ajuta poporul turc fratern. Aflându-se în orașul Hatay, D.Croitor s-a întâlnit cu...Read more

13/02/2023 | Noutăți

Acordarea ajutorului / Оказание помощи / Yardım vermek isteyenler

Stimați cetățeni,

Cei, care doresc să acorde ajutorul persoanelor din zonele afectate de cutremure, pot transmite lucrurile necesare din lista actualizată de mai jos la Primăria din provincia sau raionul aflării Dumneavoastră (pe teritoriul Turciei)

Corturi de iarnă, Pături, Generatoare, Încălzitoare pe gaz, Toaletă și baie mobile, Saci de dormit, Saltele de...Read more
07/02/2023 | Noutăți

Acordarea ajutorului / Оказание помощи / Yardım vermek isteyenler

Stimați cetățeni,

Cei, care doresc să acorde ajutorul persoanelor din zonele afectate de cutremure, pot transmite lucrurile necesare din lista de mai jos la Primăria din provincia sau raionul aflării Dumneavoastră (pe teritoriul Turciei)

Corturi Încălzitoare Plapume Haine de iarna Saci de dormit Termosuri Baterii externe (Power bank)

Donații în numerar se pot...Read more

07/02/2023 | Noutăți

Vizita de documentare în Republica Moldova a reprezentanților Yildirim Group și Kartalar Ege Enerji

În perioada 3-5 februarie curent, Ambasada a organizat o vizită de documentare în Republica Moldova pentru antreprenorii turci, reprezentantul companiei Yildirim Group dl Fatih Yildirim și reprezentantul companiei Kartalar Ege Enerji dl Koray Kartal. Având în vedere că ambele companii activează în domeniul energiei și au o vasta experiență în realizarea proiectelor în acest sector pe...Read more

Subscribe to Noutăţile Ambasadei

Noutăţile MAEIE

21/03/23 | Comunicate de presa

21 martie 2023, Chișinău – La Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene s-a desfășurat o nouă rundă de consultări politice interministeriale moldo-finlandeze, conduse la nivel de directori.

21/03/23 | Comunicate de presa

21 martie 2023, Chișinău – Viceprim-ministru, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a prezidat prima ședință a Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane din acest an.

20/03/23 | Comunicate de presa

20 martie 2023, Chișinău - Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu a acordat un interviu pentru Radio Europa Liberă.

În cadrul discuției, interlocutorii s-au referit la parcursul european al Republicii Moldova. 

17/03/23 | Comunicate de presa

17 martie 2023, Chișinău – La Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene s-a desfășurat o nouă rundă de consultări politice interministeriale moldo-lituaniene, conduse la nivel de directori.

16/03/23 | Comunicate de presa

16 martie 2023, Chișinău – Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu l-a găzduit astăzi la sediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene pe omologul său britanic, James Cleverly.