Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia

Linia telefonică de urgență

   +905416872104  

Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamitați naturale, alte situații excepționale.

La acest numar nu se fac programari și nu se ofera informații de ordin consular.

Noutăţile Ambasadei

29/03/2024 | Noutăți

Ambasadorul Dmitri Croitor a avut întâlnirea cu Președintele Camerei Inginerilor Silvici (CIS) RT Hasan Turkyilmaz

Pe data de 28 martie, Ambasadorul Dmitri Croitor a avut întâlnirea cu Președintele Camerei Inginerilor Silvici (CIS) RT Hasan Turkyilmaz.

La această întâlnire au fost prezenți membrii consiliului de administrație CIS : domnii Ahmet Kara, Ozgur Balci, Ismail Hakki Guney, la fel și dl Ismail Belen, consultant în relații externe.

În timpul întrevederii, el l-a felicitat pe dl H...Read more

27/02/2024 | Noutăți

Pe data de 23 februarie curent Ambasadorul Dmitri Croitor a avut o întrevedere cu reprezentanții companiei TRK Technology, dl Ahmet Buberci

Pe data de 23 februarie curent Ambasadorul Dmitri Croitor a avut o întrevedere cu reprezentan ții companiei TRK Technology , dl Ahmet Buberci, fondatorul/CEO și dl Ersin Ercin, membrul consiliului de administrației.

Discuțiile în cadrul întâlnirii s-au axat pe posibilitatea atragerii unei companii de inteligență artificială în Republica...Read more

12/02/2024 | Noutăți

La 12 februarie curent, a avut loc întrevederea Ambasadorului Dmitri CROITOR cu Membru Consiliului de Administrație a IȘ HOLDING dl Ersin Ercin - fostul Ambasador al Republicii Turcia în Coreea de Sud

La 12 februarie curent , a avut loc întrevederea Ambasadorului Dmitri CROITOR cu Membru Consiliului de Administrație a IȘ HOLDING dl Ersin Ercin - fostul Ambasador al Republicii Turcia în Coreea de Sud.

Discuțiile în cadrul întâlnirii s-au axat pe dezvoltarea relațiilor comercial- economice între Moldova și Turcia și atragerea de investiții în Republica Moldova, precum și...Read more

25/01/2024 | Noutăți

Pe data de 23 ianuarie curent, a avut loc întrevederea dlui Dmitri CROITOR

Pe data de 23 ianuarie curent, a avut loc întrevederea dlui Dmitri CROITOR, Ambasador al Republicii Moldova în Republica Turcia cu Ministrul Transporturilor și Infrastructurii al Republicii Turcia, dl Abdulkadir URALOĞLU.

În cadrul întrevederii, a fost efectuat un schimb de opinii cu privire la intensificarea colaborării bilaterale moldo-turcă în...Read more

22/01/2024 | Noutăți

Pe data de 12 ianuarie curent, a avut loc întrevederea dlui Dmitri CROITOR, Ambasador al Republicii Moldova în Republica Turcia, cu dl Mehmet ȘIMȘEK, Ministrul Finanțelor și Trezorerii al Republicii Turcia.

Pe data de 12 ianuarie curent, a avut loc întrevederea dlui Dmitri CROITOR, Ambasador al Republicii Moldova în Republica Turcia, cu dl Mehmet ȘIMȘEK, Ministrul Finanțelor și Trezorerii al Republicii Turcia.

În cadrul întrevederii, a fost efectuat un schimb amplu de opinii cu privire la promovarea dialogului bilateral între...Read more

10/01/2024 | Noutăți

Ambasada informează

Ambasada informeaz ă că a fost lansat primul raport de activitate public al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.

Vă îndemnăm să consultați raportul pentru a descoperi realizările diplomației Republicii Moldova pe parcursul ultimelor 12 luni.

Raportul poate fi accesat aici:...Read more

22/12/2023 | Noutăți

Dmitri Croitor i-a primit la sediul Ambasadei pe reprezentanții organizației KONIAD

Pe data de 19 decembrie curent Ambasadorul Dmitri Croitor i-a primit la sediul Ambasadei pe reprezentanții organizației KONIAD.

Discuțiile în cadrul întâlnirii s-au axat pe dezvoltarea relațiilor comerciale economice și posibilitățile investiționale între Turcia și Moldova, precum și organizarea vizitei de documentare în Republica Moldova în anul 2024...Read more

Subscribe to Noutăţile Ambasadei

Noutăţile MAEIE

24/05/24 | Comunicate de presa

24 mai 2024, București – În cadrul Conferinței internaționale „Black Sea and Balkans Security Forum”, care s-a desfășurat la București, vicepremierul Mihai Popșoi a vorbit despre provocările regionale de securitate, importanța strategică și geopolitică a regiunii Mării Negre, atât din punct de vedere al securității, cât și economic, precum și despre procesul

24/05/24 | Comunicate de presa

24 mai 2024, București – Vicepremierul Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu ministra afacerilor externe a României, Luminița Odobescu. În cadrul întâlnirii oficialii au abordat subiecte care vizează relațiile bilaterale, agenda europeană a Republicii Moldova, dar și planurile de cooperare pentru perioada următoare.

24/05/24 | Comunicate de presa
24 mai 2024, Chișinău - Secretarul de stat Carolina Perebinos a avut o întrevedere cu ambasadoarea Austriei în Republica Moldova, Stella Avalone, în cadrul căreia au fost abordate diverse subiecte de pe agenda bilaterală, cooperarea în cadrul inițiativelor regionale și organizațiilor internaționale.
24/05/24 | Comunicate de presa
23 mai 2024, New York - În cadrul celei de-a 20-a reuniuni a statelor părți la Convenția cu privire la Drepturile Copilului, candidatura Republicii Moldova, Mariana Ianachevici, a fost aleasă în calitate de membră a Comitetului ONU pentru Drepturile Copilului (CRC) pentru mandatul 2025-2029, care va începe de la 1 martie 2025.
22/05/24 | Comunicate de presa

22 mai 2024, Chișinău - Șeful diplomației Republicii Moldova Mihai Popșoi va întreprinde o vizită oficială la București în perioada 23-24 mai, unde va avea o întrevedere cu ministra afacerilor externe, Luminița Odobescu. Oficialii vor susține și declarații de presă pe data de 24 mai ora 15:45.