Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia

A A A

Anunțuri

12/12/2022 | Anunțuri

Atribuțiile postului:

- Asistență în activitatea de bază a Ambasadei – servicii de secretariat (corespondență, apeluri telefonice, programări);

- Efectuarea traducerilor de documente și a traducerilor verbale simultane (din/în limba română, turcă, rusă, engleză);

- Asistență și consultanță a cetățenilor solicitanți de servicii și informații consulare, (corespondență, apeluri telefonice, programare);

- Asistență la perfectarea, clasificarea, repartizarea și remiterea dosarelor de prestare a serviciilor consulare;

- Clasificarea corespondenței consulare conform nomenclatorului stabilit, precum și asistență în exercitarea activităților de arhivare a documentelor consulare;

- Asistență protocolară în cazul vizitelor delegațiilor oficiale sau de lucru ale Republicii Moldova, inclusiv în zilele de odihnă sau sărbători (după necesitate și cu acordul Prestatorului).

Cerințe:

1. Deținerea cetățeniei Republicii Moldova sau Republicii Turcia sau cetățean al Statului Român;

2. Cunoașterea limbii române, rusă, turcă, engleză - nivel avansat;

3. Experiență minimă în domeniul de traducere/secretariat.

Dosarul de aplicare (CV, certificate, diplome) urmează a fi expediat la adresa electronică: ankara@mfa.gov.md până la data de 19 decembrie 2022.

27/09/2022 | Anunțuri

Concert de zile mari la Istanbul!

IRINA RIMES , ZDOB [ȘI] ZDUB , SASHA LOPEZ & DARA - pe aceeași scenă!

Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia Vă invită la acest eveniment de mare amploare

pe data de 06 Octombrie , la ora 20.00 , la Galataport Meydan Sahnesi , Istanbul .

ACCESUL ESTE LIBER!

29/08/2022 | Anunțuri

Stimați cetățeni,

Vă aducem la cunoștință că, în legătură cu sărbătoarea „Limba noastră”, Ambasada nu va activa în ziua de 31 August 2022 .

22/04/2022 | Anunțuri

Stimați cetățeni,

Vă aducem la cunoștință că în conformitate cu prevederile Codului Muncii al Republicii Moldova, zilele de 25 aprilie, 2 și 9 mai 2022 sunt zile de sărbătoare nelucrătoare.

Astfel, în zilele menționate Ambasada nu va presta servicii consulare.

Vă dorim sărbători fericite!!!

03/11/2021 | Anunțuri
Stimați concetățeni! Vă aducem la cunoștință că în perioada 23-28 noiembrie curent Ambasada, cu suportul Ministerului Culturii al Republicii Moldova și Ministerului Culturii și Turismului al Republicii Turcia, organizează Zilele Culturii Moldovenești, prilejuite aniversării a 30-a de la proclamarea Independenței Republicii Moldova. Evenimentul va cuprinde mai multe acțiuni culturale, printre care spectacolul de muzică și dans popular al ansamblului ”Joc” (23 noiembrie, ATO Congresium), concertul orchestrei ”Lăutarii” (24 noiembrie, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası), spectacolul ansamblului găgăuz de dans “Kadînja”, precum și expoziția de covoare și picturi (27 noiembrie, AVM Kentpark, 28 noiembrie AVM Armada). Biletele la concertul ”Joc” pot fi procurate online sau în casele Biletix, iar pentru ”Lăutarii” în casele Biletinial. Concertele “Kadînja” din 27-28 noiembrie 2021 vor fi gratis. Totodată, comunicăm că Ambasada a rezervat un număr de bilete la deschiderea Zilelor Culturii și spectacolul de muzică și dans al Ansamblului ”Joc” pentru reprezentanții diasporei moldovenești din Turcia. În context, biletele gratuite pot fi solicitate de doritori, la numărul de telefon: 0312-4465527 sau la adresa electronică: ankara@mfa.gov.md. Având în vedere că numărul biletelor gratuite este limitat, distribuirea acestora va fi după principiul "primul venit, primul servit". Atragem atenția că, în contextul restricțiilor pandemice, intrarea la evenimentele culturale va fi...
14/10/2021 | Anunțuri

Pe data de 13 octombrie curent, Consilierul SCE al Ambasadei, dl Călin Gheorghiță și Secretar II SCE, dna Tatiana CELEBI au participat la ceremonia de deschidere la cea de a II-a ediție a expoziției internaționale din industria cosmetică, a produselor de îngrijire personală și a produselor conexe, ”BEAUTY ISTANBUL 2021”.

Expoziția are loc la Istanbul, RT, în perioadă 13-15 octombrie, este una dintre cele mai mari expoziții din lume din sectorul produselor și mărfurilor pentru îngrijire personală, desfășurată pe o suprafața de 4.000 mp. Conform statisticii anilor precedenți, la ediția anterioară au participat peste 1.300 de expozanți din 60 de țări și cu peste 8.000 de vizitatori din RT și oaspeți din afara țării.

10/08/2021 | Anunțuri

Adițional la informațiile anterioare privind condițiile de intrare în Republica Turcia în contextul prevenirii răspândirii virusului COVID-19, autoritățile turcești au anunțat că, începând cu data de 01 august curent, persoanele, care s-au aflat în Afganistan, Bangladesh, Brazilia, Africa de Sud, India, Nepal, Pakistan și Sri Lanka în ultimele 14 zile și/sau vor călători în Turcia din aceste țări, vor fi obligați să treacă în carantină obligatorie în hotelurile de carantină desemnate de autoritățile locale, făcându-și rezervările și plătind taxele înainte de plecare (din cont propriu).

Lista hotelurilor de carantină Hotelul Ankara si Hotelul Istanbul

01/05/2021 | Anunțuri

Stimați cetățeni,

În conformitate cu prevederile Codului Muncii al Republicii Moldova vă aducem la cunoștință că, zilele de 3 și 10 mai 2021 sunt declarate zile de odihnă .

Astfel, în zilele menționate Ambasada nu va presta servicii consulare.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

30/03/2020 | Anunțuri
Ambasada atenționează cetățenii Republicii Moldova care se află în Republica Turcia sau intenționează să se deplaseze în această țară asupra măsurilor adoptate de guvernul de la Ankara în scopul prevenirii răspândirii COVID-19, după cum urmează:
10/02/2020 | Anunțuri

Vă aducem la cunoștință că, în acest an, evenimentul cultural pentru sărbătorirea ”Mărțișorului” și Zilei Internaționale a femeii, va fi organizat de Ambasadă, pe data de 7 martie curent, la care vor participa interpreții Adrian Ursu, Iulia Arnaut și Dmitri Cadîn.

Locul și ora desfășurării festivității vor fi indicate în invitații, care pot fi solicitate de doritori, la numărul de telefon: 0312-4465527 sau la următoarea adresă electronică: ankara@mfa.gov.md .

Atragem atenția că, din motive de securitate, intrarea se va face numai în baza invitațiilor.

Vă așteptăm cu drag!

Pagini