Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia

A A A

În cadrul unei ceremonii oficiale desfășurate la Palatul Prezidențial au fost înmânate scrisorile de acreditare Președintelui Turciei

Publicat:Tue, 10/03/2020 - 17:58

Pe data de 10 martie curent Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Turcia, E.S. Dmitri Croitor a înmânat scrisorile de acreditare Președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, în cadrul unei ceremonii oficiale desfășurate la Palatul Prezidențial.

Pe parcursul întrevederii protocolare, Președintele turc i-a urat Ambasadorului mult succes în activitate și l-a asigurat de deschidere deplină în vederea consolidării relațiilor bilaterale spre binele celor două țări și popoare.

R.T. Erdogan a menționat nivelul înalt al dialogului politic moldo-turc, inclusiv prin prisma vizitei oficiale în RT a Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon și organizării primei Ședințe a Consiliului de cooperare strategică la nivel înalt, care au avut loc pe data de 30 decembrie 2019.

Dmitri Croitor a fost însoțit la ceremonie de soția sa, Margarita Croitor, Consilierul Tudor Vasilica și de Secretarul I al Ambasadei, Corina Prigorschi.