Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia

A A A

Întrevederea Ambasadorului Dmitri Croitor cu Rectorul Universității Ankara, Prof. Dr. Erkan Ibiș

Publicat:Thu, 06/08/2020 - 15:07

Pe data de 5 august curent, Ambasadorul Dmitri Croitor a avut o întrevedere cu Rectorul Universității Ankara, Prof. Dr. Erkan Ibiș. La întrevedere au participat Prof. Dr. Sibel Süzen, Vice-rector al Universității Ankara, dl Onur Hoșnut, Coordonator adjunct al Programului Erasmus+ și dna Corina Prigorschi, Secretar I.

În cadrul întrevederii, a fost exprimat interesul sporit pentru avansarea colaborării între universitățile din Republica Moldova și Universitatea Ankara, inclusiv în cadrul programelor Erasmus+, Erasmus Sport, intensificarea vizitelor de studii, preluarea experienței în domeniul utilizării tehnologiilor informaționale în procesul de predare și altele. Adițional, a fost efectuat un schimb amplu de opinii cu privire la oportunitățile existente de lansare a unor proiecte noi de colaborare între universități în domeniul agriculturii, medicinei și farmaceuticii.

Notă: Universitatea Ankara este cea mai mare universitate din RT, care a fost fondată în anul 1946. La momentul actual, la Universitate își fac studiile în jur de 70.000 de studenți în 36 de campusuri, activează aprox. 15.000 profesori. Universitatea incorporează 18 facultăți, 49 centre de cercetare și 11 școli vocaționale.