Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia

A A A

Ambasada RM la Ankara a organizat o Ședință comună pentru instituțiile din domeniul cercetărilor și inovațiilor din RM

Publicat:Fri, 24/07/2020 - 16:56

Pe data de 21 iulie curent, Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia a organizat, în cooperare cu Consiliul cercetărilor tehnologice și științifice al Republicii Turcia (TÜBİTAK), un eveniment sub genericul „Co-creating new platforms for collaboration”, pentru instituțiile de profil din domeniul cercetărilor și inovațiilor din Republica Moldova. 

La ședința comună, care a avut loc în regim online, au participat în jur de 20 de reprezentanți ai diverselor instituții din RM, printre care reprezentanți ai Ministerului educației, culturii și cercetării, Agenției naționale pentru cercetare și dezvoltare, Academiei de Științe a Moldovei și a mai multor universități de top din RM. 

În cadrul acestui eveniment, au fost remarcate reușitele înregistrate de Republica Moldova în domeniul cercetărilor și inovațiilor, în mod particular în domeniul nanotehnologiilor. Adițional, au fost salutate primele rezultate ale colaborării Agenției naționale pentru cercetare și dezvoltare cu TÜBİTAK, în baza Protocolului existent de colaborare, dar și încurajată crearea unor parteneriate noi între centrele de cercetare, universități și mediul academic din ambele state. 

Urmare celor convenite în cadrul ședinței, instituțiile naționale, în colaborare cu TÜBİTAK, urmează să elaboreze și implementeze un Plan comun de acțiuni pentru anii 2020-2023 în domeniul cercetărilor și inovațiilor.