Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia

A A A

Comunicat de presă

Publicat:Fri, 01/11/2019 - 14:19

Pe data de 31 octombrie curent, la invitația Grupului parlamentar de prietenie Republica Turcia – Republica Moldova din cadrul Marii Adunări Naționale a RT, la sediul legislativului turc, a avut loc întrevederea Ambasadorului și colaboratorilor misiunii, cu Mehmet Altay, Președintele grupului de prietenie, deputat de Ușak și parlamentarii Sefer Aycan, deputat de Kahramanmaraș, Bedri Yașar, deputat de Samsun, Pakize Mutlu Aydemir, deputat de Balikeșir, Șhin Tin, deputat de Denizli și Ekrem Celebi, deputat de Agri.

În cadrul discuției, a fost relevată importanța revigorării dialogului interparlamentar și necesitatea consolidării cadrului juridic bilateral. Urmare solicitării anterioare a Șefului misiunii, parlamentarii turci au informat că mai multe acorduri bilaterale, inclusiv cel în domeniul securității sociale, se află pe agenda legislativului și sunt propuse a fi ratificate în scurt timp.

Parlamentarilor turci le-a fost făcută o prezentare a oportunităților investiționale din RM, fiind evidențiat rolul semnificativ al deputaților în promovarea relațiilor economice cu provinciile turcești.