Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia

A A A

Desfășurarea Zilei Moldovei la Istanbul

Publicat:Mon, 28/10/2019 - 10:38

Pe data de 24 octombrie curent, Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia, a organizat, în cooperare cu Camera de Industrie din Istanbul (CCI), evenimentul de prezentare sub genericul Ziua Moldovei. Participanții au fost salutați de Vehbi Canpolat, Vicepreședintele și Membrul Consiliului Executiv al CCI și de Șeful Misiunii, Ambasadorul Igor Bolboceanu.

În calitate de invitați speciali din partea RM, la eveniment au participat Sergiu Harea, Președintele Camerei de Comerț și Industrie, și Rodica Verbeniuc, Directorul General al Agenției de Investiții, care au prezentat informații despre climatul investițional, potențialul de afaceri și stadiul actual al cooperării economice bilaterale. A fost lansat apelul către cele peste 50 de companii turcești prezente, de a participa la licitațiile publice din RM ale proiectelor în domeniul construcțiilor drumurilor, energeticii ș.a., dar și la ediția 2019 a Moldova Business Week, care va avea loc la Chișinău, în perioada 13-16 noiembrie curent (https://mbw.md/ro/schedule/main_07/).

Oamenii de afaceri Sina Bora, Președintele Consiliului de afaceri moldo-turc din cadrul DEIK, reprezentant al conducerii companiei SUMA, Onur Cetinceviz, Președintele companiei Onur Insat, Nusret O. Kostem, Directorul Financiar al companiei Anadolu Efes, Adem Genc, Vicepreședintele companiei Militaș Beton și Baris O. Ermihan, Directorul general al companiei Diba Gida, au împărtășit experiența de activitate în RM, oferind informații și sfaturi utile companiilor turcești interesate de piața din RM.