Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia

A A A

Participarea la cea de-a 13-a ediție a Zilei mondiale a albinelor, în regiunea Sakarya, Turcia.

Publicat:Mon, 22/05/2023 - 16:14

Pe data de 20 mai a.с., Ambasadorul Dmitri Croitor a luat parte la un eveniment de celebrare a celei de-a 13-a ediții a Zilei mondiale a albinelor, în cadrul vizitei de lucru în regiunea Sakarya, la invitația Asociației Apicultorilor din Republica Turcia. În cadrul Discuțiilor cu Președintele Asociației Ziya Șahin, a fost abordat subiectul stabilirii relațiilor de afaceri dintre Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova cu Asociația omoloagă din Turcia.

Programul vizitei a inclus, de asemenea, o întâlnire cu primarul municipiului Sakarya, Ekrem Yuce, în cadrul căreia au fost discutate posibilitățile de cooperare cu Republica Moldova.

Notă: Provincia Sakarya este situată la nord-vest de capitala Ankara, la 145 km de Istanbul. Regiunea deține un rol important în economia Republicii Turcia în multe domenii, cum ar fi industria, alimentația, agricultura, mobila, oțelul-fier, medicina și ocupă locul 8 în clasamentul exporturilor țării, după Istanbul, Kocaeli, Bursa, Izmir, Gaziantep, Ankara și Manisa.  Sectorul auto din regiune reprezintă o parte importantă din exporturile auto ale Republicii Turcia și găzduiește unități de producție precum Toyota, Türk Traktör și Otokar.