Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia

A A A

Participarea la Conferința Internațională a Ombudsmanilor

Publicat:Thu, 12/01/2023 - 14:09

La 11 ianuarie curent, Ambasadorul Dmitri Croitor a participat împreună cu Avocatul poporului Republicii Moldova Ceslav Panico la Conferința Internațională a Ombudsmanilor, care a avut loc la Complexul Prezidențial din capitala Turciei, Ankara. Evenimentul a fost onorat de prezența înalților demnitari turci, precum Președintele statului Recep Tayyip Erdoğan și Președintele Marii Adunări Naționale Mustafa Şentop, și a reunit ombudsmanii din peste 70 de țări ale lumii, inclusiv Republica Moldova.

În cadrul Conferinței, care a fost dedicată aniversării a 10 ani de la înființarea institutului de ombudsman în Republica Turcia, au fost discutate rolul avocatului poporului și semnificația drepturilor omului în societatea contemporană.

În discursul său, Avocatul poporului turc Şeref Malkoç a relatat despre întâlnirea sa cu  ombudsmanii din Rusia și Ucraina în format trilateral, în vederea discutării deschiderii unui coridor umanitar între Moscova și Kiev, sub egida Președintelui Erdoğan, așa cum s-a procedat cu acordul privind cerealele.