Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia

A A A

Pe data de 24.06.2020, a avut loc întrevederea dlui Dmitri Croitor, Ambasador al Republicii Moldova în Republica Turcia, cu dl Bekir Pakdemirli, Ministrul Agriculturii și Silviculturii al Republicii Turcia.

Publicat:Thu, 25/06/2020 - 14:24

În cadrul întrevederii, a fost efectuat un schimb amplu de opinii cu privire la avansarea dialogului bilateral în domeniul agriculturii între Republica Moldova și Republica Turcia, inclusiv prin desfășurarea la Ankara până la finele anului 2020 a celei de-a III-a ședințe a Comitetului de supraveghere în agricultură. Adițional, a fost exprimat interesul sporit al RM pentru atragerea a câte un investitor turc în fiecare zonă și subzonă economică liberă a Republicii Moldova.

Ministrul Agriculturii și Silviculturii al Republicii Turcia a susținut importanța intensificării relațiilor de colaborare între state, în mod particular majorarea schimburilor comerciale cu produse agricole, dar și a asigurat de deschiderea RT pentru  oferirea expertizei și know-how în domeniul agriculturii pentru partenerii din Republica Moldova.