Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia

Programul de lucru şi informaţii de contact

DATE DE CONTACT
Ceyhun Atuf Kansu Cad., no.106/22, Ehlibeyt mah., Balgat, Çankaya, Ankara, Republica Turcia, Cod Postal 06520, (Bașkent Plaza, et. 7).

Nr. de telefon pentru consultații servicii consulare
+90 312 446 56 27
Pentru informații, cetățenii pot apela telefonic în zilele de: luni, marți, miercuri, și joi , în intervalul orelor: 14.00-16.00.
Telefon de urgență  al Ambasadei
+90 541 687 21 04
La numărul de telefon de urgență se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: accidente cu victime, decese, calamități naturale și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar. La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.
Secritariat Cancelaria

La aceste numere nu se oferă consultații consulare , fiind destinate doar pentru comunicarea interinstitițională / autoritați publice

Adresa e-mail pentru consultații consulare
consulat.ankara@mfa.gov.md
În cazul în care aveți neclarități sau necesitați consultație pe orice problemă de ordin consular, recomandăm să scrieți e-mail, la care veți primi răspuns în termen de 3 zile lucrătoare.
Adresa de e-mail al Ambasadei
Numărul de fax
Programare on-line
Începând cu data de 1 ianuarie 2023, prestarea serviciilor consulare se realizează exclusiv în baza unei programări prealabile. Persoanele fără programare NU vor fi primite. Cererile de programare expediate prin E-mail sau solicitate la telefon NU vor fi examinate.

Pentru obținerea unei programări accesați următorul link: e-Programări (gov.md) Pentru detalii și pașii necesari pentru efectuarea programării on-line accesați rubrica – Programări on-line

Excepție! Sunt scutiți și deserviți fără programare, doar solicitanții de TITLU DE CĂLĂTORIE (PAȘAPORT ALB). Astfel, cererile recepționate, în programul cu publicul, în vederea întocmirii titlurilor de călătorie (cele depuse personal) vor fi procesate şi eliberate în regim prioritar.

Recomandări
Pentru a micșora timpii de așteptare la sediul Ambasadei, vă recomandăm:
  • - să aveți în posesia dumneavoastră originalele și câte 2 copii ale documentelor de identitate și ale celorlalte documente necesare în vederea îndeplinirii serviciului consular solicitat;
  • - să evitați deplasarea la ghișeu însoțiți de rude sau prieteni care nu intenționează să solicite servicii consulare;
  • - vor fi prestate servicii consulare exclusiv în baza unei programări prealabile, confirmate în registrul electronic al Ambasadei.
  • - solicitanții serviciilor consulare se vor prezenta conform programărilor on-line, la ziua și ora prestabilită (cu 10 minute înainte de ora programării), cu anunțarea prealabilă a unor situații neprevăzute la adresa de e-mail: consulat.ankara@mfa.gov.md
  • - în zilele declarate zile de sărbătoare nelucrătoare şi zile de odihnă în Republica Moldova NU se oferă servicii consulare.