Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia

A A A

Republica Moldova a recepționat 70.000 de doze de vaccin Sinovac din partea Turciei

Publicat:Fri, 01/10/2021 - 08:59

Potrivit comunicatului Ministerului Sănătății, la 29 septembrie, Republica Moldova a recepționat un lot de 70.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, produs de compania farmaceutică „Sinovac”. Dozele urmează să fie distribuite, în mod prioritar, în regiunea transnistreană și UTA Găgăuzia, dar și în alte regiuni ale țării.

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a mulțumit Guvernului Turciei pentru suportul valoros oferit Republicii Moldova de la începutul pandemiei. „Lotul oferit astăzi drept asistență umanitară din partea Republicii Turcia va fi distribuit în mod prioritar către regiunea transnistreană și UTA Găgăuzia, dar și în raioanele unde au fost epuizate stocurile de vaccin Sinovac și există cerere pentru acest vaccin. Suntem recunoscători părții turce pentru tot ajutorul oferit în această perioadă de pandemie, inclusiv pentru acele loturi importante de echipamente de protecție pentru personalul medical.  Pe această cale, vreau să îi îndemn pe cei care nu s-au vaccinat să aibă încredere în medici și să se vaccineze, pentru a ieși cât mai repede din această pandemie.”, a declarat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

Mai multe detalii pot fi găsite accesând următorul link: https://msmps.gov.md/comunicare/comunicate/republica-moldova-a-receptionat-70-000-de-doze-de-vaccin-sinovac-din-partea-turciei/