Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia

A A A

Sărbătorirea Zilei Independenței Republicii Moldova la Ankara

Publicat:Fri, 30/08/2019 - 10:03

Pe data de 28 august curent, Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia a organizat, la Ankara, o recepție cu ocazia aniversării a 28-a de la proclamarea independenței.

În calitate de oaspete de onoare, la eveniment a participat Dr. Fahrettin KOCA, Co-președintele Comisiei interguvernamentale turco-moldovenești pentru colaborare comercial-economică, Ministrul Sănătății, care în discursul său a remarcat reușitele înregistrate în ultimii ani în dialogul bilateral moldo-turc, încurajând, în mod special, cooperarea în domeniul sănătății.

La rândul său, Ambasadorul Igor BOLBOCEANU a remarcat nivelul înalt al relațiilor bilaterale și a evidențiat majorarea, în prima jumătate a anului curent, a exportului produselor moldovenești în Turcia cu 150%.

Evenimentul a oferit un bun prilej de a degusta produsele companiilor vinicole Château-Vartely, Gitana, Kvint, Lion-Gri, Purcari și Tomai-Vinex și a savura bucate tradiționale moldovenești.

Audiența de circa 350 de persoane, inclusiv șefii de misiuni și membrii corpului diplomatic acreditat și cei de la Ministerul afacerilor externe al Turciei, oamenii de afaceri, dar și diaspora moldovenească au avut posibilitatea să admire programul muzical, în interpretarea oaspeților speciali – naistul Marin Gheras și chitaristul Liviu Știrbu, artiștii poporului din Republica Moldova, sosiți la Ankara cu ocazia evenimentului.