Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia

A A A

Stimați cetățeni,

Publicat:Sat, 11/04/2020 - 11:32

Autoritățile turcești au declarat 2 zile de izolare deplină în 31 de provincii turcești: Ankara, Adana, Antalya, Aydin, Balikesir, Bursa, Denizli, Diyarbakir, Erzurum, Eskisehir, Gaziantep, Hatay, Istanbul, Izmir, Kahramanmaras, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Mugla, Ordu, Sakarya, Samsun, Sanliurfa, Tekirdag, Trabzon, Van and Zonguldak, pentru a opri răspândirea pandemiei de COVID-19, care a ucis o mie șase persoane şi a infectat alte 47 de mii în RT.

Interdicția de a părăsi locuința a intrat în vigoare la ora 24:00 a zilei de 10 aprilie 2020 și va dura până la ora 24:00 a zilei de 12 aprilie 2020.

Potrivit circularei Ministerului Afacerilor Interne brutăriile, spitalele, farmaciile și companiile care produc echipamente medicale și produse necesare pentru asigurarea sănătății publice vor continua să funcționeze.

Interdicția nu se va aplica persoanelor care participă la ceremonii de înhumare a rudelor gradul I, precum și celor care au programări la Semiluna Roșie Turcească pentru a dona sânge și plasmă.