Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia

A A A

Vizita în provincia Hatay, Turcia, și întâlnirea cu Echipa USAR Moldova

Publicat:Wed, 15/02/2023 - 17:04

Pe data de 14 februarie 2023, Ambasadorul Dmitri Croitor a vizitat provincia Hatay, care a fost grav afectată de cutremurele recente. Salvatorii moldoveni plecați în misiunea internațională din Turcia pentru salvarea victimelor seismului devastator, anume în această regiune, își continuă nobila misiune de a ajuta poporul turc fratern. Aflându-se în orașul Hatay, D.Croitor s-a întâlnit cu Echipa USAR Moldova specializată în căutare-salvare urbană și s-a familiarizat cu condițiile de viață ale salvatorilor noștri. În cadrul discuțiilor, Ambasadorul le-a mulțumit pentru munca lor eroică în căutarea și salvarea sinistraților rămași blocați. De asemenea, în cadrul acestei întâlniri, Ambasadorul Croitor a vizitat obiectul, unde salvatorii moldoveni au desfășurat lucrări de căutare și evaluare la 14 februarie curent.

Echipa USAR Moldova în aceste condiții dificile lucrează în strânsă cooperare cu echipele de căutare-salvare din Turcia și din alte țări. În același timp, oferind asistență Turciei, salvatorii noștri curajoși obțin o experiență semnificativă în operațiunile de salvare și căutare.

În aceiași zi, Ambasadorul a vizitat tabără de corturi și spațiile de depozitare pentru distribuirea ajutoarelor necesare pentru sinistrați, organizate de Consulul Onorific al Republicii Moldova la Bursa dl Serkan Yazici.