Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia

A A A

Vizita Ambasadorului Dmitri Croitor în provincia Samsun

Publicat:Mon, 24/02/2020 - 18:03

Pe data de 21 februarie curent, Ambasadorul Dmitri Croitor a efectuat o vizită de lucru în provincia Samsun. În cadrul acestei vizite, au avut loc întrevederi cu dl Salih Zeki Murzioğlu, Președintele Camerei de Comerț și Industrie din Samsun (CCI), dl Ahmet Alp Doğru, Președintele Asociației oamenilor de afaceri Askon, precum și dl Mehmet Aygün, Președintele Aygün Cerrahi Aletler A.Ș., companie turcească de top în domeniul industriei tehnologiilor medicale.

Modalitățile de aprofundare a cooperării economice cu provincia Samsun și oportunitățile investiționale din Republica Moldova au fost principalele subiecte de discuții, abordate în cadrul întrevederilor purtate la Samsun. În acest sens, membrii Consiliului de administrație al CCI, reprezentanții companiei Aygün Cerrahi Aletler A.Ș. și membrii Asociației oamenilor de afaceri Askon au fost informați despre sectoarele economice cu potențial de creștere și climatul de afaceri din Republica Moldova, inclusiv facilitățile fiscale oferite investitorilor străini de către autoritățile moldovenești.

Totodată, în cadrul vizitei, Președintele companiei Aygün Cerrahi Aletler A.Ș, dl Mehmet Aygün, a informat despre intenția de a dona unui spital din Republica Moldova un instrument medical de ultimă generație, care este utilizat în timpul operațiilor efectuale la inimă.