Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia

A A A

Participarea la Ceremonia de închidere a Campionatului internațional al câinilor detectori de stupefiante

Publicat:Fri, 12/05/2023 - 15:48

Pe data de 11 mai a.c. Ambasadorul Dmitri Croitor a luat parte la Ceremonia de închidere a Campionatului internațional al câinilor de serviciu specializați în detectarea stupefiantelor, organizat de Direcția Generală de Aplicare a Legislației vamale al Ministerului Comerțului al Republicii Turcia, și cu participarea a 10 țări, inclusiv a Republicii Moldova. Scopul evenimentului l-a constituit dezvoltarea cooperării naționale și internaționale în lupta împotriva contrabandei și efectuarea schimbului de informații și experiență.

În cadrul competiției de 3 zile, câinii antrenați din Turcia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Ungaria, Moldova, Muntenegru, România, Serbia și Uzbekistan și-au exersat abilitățile în etapele de "căutare în colete", "căutare în încăperi", "căutare în vehicule" și "respectarea comenzii/comunicarea".

Echipa Turciei s-a clasat pe primul loc, a Ungariei - pe locul 2 și a Moldovei – pe locul 3.

La ceremonia de decernare a premiilor au participat Viceministrul Agriculturii și Silviculturii, Rıza Tuna Turagay, Directorul general pentru Aplicarea Legislației Vamale al Ministerului Comerțului Bekir Can Uslu, Ambasadorii țărilor participante, și alți invitați. Reprezentanților țărilor câștigătoare au fost oferite trofee şi decoraţiuni.

La rândul său, reprezentantul RM a înmânat o medalie de onoare din partea Serviciului Vamal al Republicii Moldova Directorului general pentru Aplicarea Legislației Vamale al Ministerului Comerțului.